OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - Automatische entreedeur bespaart energie
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Automatische entreedeur bespaart energie

 Post Reply Post Reply
Author
Energiecentrum MKB View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Energiecentrum MKB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Automatische entreedeur bespaart energie
    Posted: 18 Februari 2010 at 17:39

Slimme deuren

Een automatische entreedeur en een luchtgordijn kan een ondernemer een besparing in de verwarmingskosten opleveren van tientallen procenten. Ook heeft een ‘dichte deur' een positieve invloed op de beleving van de klant en het winkelpersoneel. Bovendien hoeft dit geen negatieve invloed te hebben op het aantal klanten.

Dit blijkt uit een pilotproject energiebesparing automatische entreedeur bij DA drogisterij dat vorig jaar in Amsterdam heeft gelopen. Naar aanleiding van de resultaten heeft Agentschap NL (NL Energie en Klimaat), in samenwerking met Energiecentrum MKB, Gemeente Amsterdam, Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) en Vereniging Overleg Leveranciers Automatische Deuren (OLAD) een factsheet Energie besparen? - Kijk eens naar uw entree! ontwikkeld.

De factsheet kunt u ter informatie onder de ondernemers in uw gemeente verspreiden. De VLA heeft een scorekaart ontwikkeld waarmee gebruikers van een luchtgordijn zelfstandig de effectiviteit kunnen beoordelen. Voor meer informatie over luchtgordijnen en/of automatische deuren kan een ondernemer zich wenden tot de brancheverenigingen VLA en OLAD.

Het DA-pilotproject heeft tevens geleid tot de ontwikkeling van een inspirerende film (Slimme winkeldeur: winst voor iedereen) met onder meer een interview met de eigenaar van de desbetreffende DA winkel, wethouder milieu Marijke Vos van de gemeente Amsterdam en de directeur MKB Amsterdam.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek