OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - achtererfgebied
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

achtererfgebied

 Post Reply Post Reply
Author
mauriceeijpe View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Juni 2013
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mauriceeijpe Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: achtererfgebied
    Posted: 17 Juni 2013 at 16:13
De situatie doet zich voor dat een perceel met voor en achterzijde grenst aan een (woon)straat. De eigenaar wil nu bouwen op het achtererf, maar de vraag is of dit achtererfgebied doorloopt tot aan de achterzijde van zijn perceel (feitelijk dus tot aan de andere straat) OF dat de grenst gelijk ligt met het achtererfgebied van de andere, aan deze straat gelegen woningen (zeg maar de buurpercelen) ???
m.vr.gr. Maurice
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Annemieke View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Annemieke Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Juni 2013 at 09:53
Maurice, volgende art 1 bijlage II Bor is de definitie van achtererfgebied: erf aan de achterkant en de niet naar openbaar toegankelijk gebied gekeerde zijkant, op meer dan 1 m van de voorkant, van het hoofdgebouw.
 
Heeft de woning 2 buren, oftewel belendende percelen? Dan begint zijn achtererfgebied 1 m achter de voorgevel van de woning, en loopt het helemaal door tot de achterperceelsgrens. Op grond van artikel 2.3 onder c van bijlage II Bor moet een bouwwerk om vergunningvrij te kunnen zijn wel op een afstand van meer dan 1 m vanaf openbaar toegankelijk gebied staan, tenzij geen redelijke eisen van welstand van toepassing zijn.
Dat betekent dus dat het achtererfgebied weliswaar doorloopt tot de achterste perceelsgrens, maar dat je tegen die perceelsgrens niet vergunningvrij kunt bouwen op grond van artikel 2 bijlage II Bor. Als het past in het bestemmingsplan is het op grond van artikel 3 bijlage II Bor echter wel weer vergunningvrij op te richten, omdat wel sprake is van een achtererfgebied.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.
OmgevingsWeb