OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - 1 woning 2 adressen
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

1 woning 2 adressen

 Post Reply Post Reply
Author
Ruud View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ruud Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 1 woning 2 adressen
    Posted: 09 Februari 2016 at 13:54
Beste,

Wij zijn geintresseerd in een woning die momenteel 2 adressen heeft, dus 100 en 100A.
In het verleden was dit een woonhuis met een aangebouwde bedrijfruimte en aparte ingang.
in 2008 heeft de huidige eigenaar de bedrijfsruimte toegevoegd aan de woning maar nog wel een kantoor heeft behouden. Er is ook nog steeds een eenmansbedrijf die gevestigd is op nr 100A en uiteraard vanuit dit kantoor werkzaamheden verricht. Het kantoor is helemaal opgegaan in het woonhuis, je kan het dus ook als eventuele extra slaapkamer zien. Het gehele oppervlak staat in het bestemmingsplan als wonen/werken.

Zijn er nog zaken waar wij als potentiele kopers rekening mee moeten houden?

Wij horen het graag!

Gr. Ruud


Back to Top
E.Kovacsek View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote E.Kovacsek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Februari 2016 at 21:41
Opvallend dat er één woning is, waarschijnlijk één object in de zin van de Wet BAG, en twee adressen. Hoogstwaarschijnlijk hoort hier maar één adres te zijn.
Situatie kan (maar hoeft niet te) wijzen op een illegale verbouwing, namelijk het verwijderen van de brandscheiding tussen woning en kantoor/bedrijfsruimte.
Gemeente is waarschijnlijk niet op de hoogte van huidige situatie, ik vermoed dat ze dan een huisnummer zouden (moeten) intrekken.

Kortom: laatstverleende vergunning vergelijken met huidige situatie.

Groet,

E. Kovacsek
Back to Top
Linda Brouwer View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Linda Brouwer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Februari 2016 at 12:15
Beste Ruud,
 
Controleer zelf eens via de bagviewer ( https://bagviewer.kadaster.nl - https://bagviewer.kadaster.nl) of de beide adressen een verblijfsobject in de zin van de Wet BAG zijn. Ik verwacht dat één adres bij het verblijfsobject rechts op de site bij het gebruiksdoel 'woonfunctie' vermeld en dat bij het andere adres daar 'kantoorfunctie' vermeld staat. Ook aan een verblijfsobject met een kantoorfunctie kan/moet (en is in het verleden) een huisnummer door de gemeente toegekend worden.
Of het een apart huisnummer blijft, is mede afhankelijk van de indeling. De toekenning van een verblijfsobject is o.a. afhankelijk van een separate voordeur, eigen voorzieningen etc.
Als het momenteel 2 verblijfsobjecten en adressen zijn, zullen de belastingen (OZB en reinigingsheffing) ook dubbel worden aangeslagen. Als het kantoor nu al helemaal is opgegaan in de woning en je trekt dit na aankoop als evt. slaapkamer bij de woning, dan kun je verzoeken om het extra adres (en verblijfsobject) in te trekken.
Ik hoop dat je zo wat meer info hebt en succes met de te maken keuzes!
 
Groet, Linda
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek