OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - Natuurbeschermingswet of omgevingsvergunning
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Natuurbeschermingswet of omgevingsvergunning

 Post Reply Post Reply
Author
Guest1 View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guest1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Natuurbeschermingswet of omgevingsvergunning
    Posted: 28 Juni 2016 at 12:35
Op de website van Pietersma & Spoelstra zag ik een stuk staan over de http://www.psrom.nl/productatuurbeschermingswet-vergunning-2/ - natuurbeschermingswet vergunning. Ik vraag me af hoe deze vergunning is geregeld met betrekking tot de omgevingsvergunning. Valt de natuurbeschermingswet hier ook onder, of is dit een aparte tak? 

Alvast bedankt voor de reactie(s)! 
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Lonneke_Tritium View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Mei 2016
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lonneke_Tritium Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Juni 2016 at 13:41
Wanneer er voor een project zowel een omgevingsvergunning als een natuurbeschermingswetvergunning (nb-wet-vergunning) nodig is, kunnen deze gecoördineerd worden. Er bestaan twee opties:

Je kan eerst een nb-wet-vergunning aanvragen en daarna pas een omgevingsvergunning. In geval de Nb-wet-vergunning geldt een uitgebreide procedure van 26 weken. Daarna kan je een omgevingsvergunning aanvragen, in geval van reguliere procedure 8 weken. In dit geval is dus sprake van twee vergunningen en twee afzonderlijke procedures.

Je kan ook een omgevingsvergunning aanvragen. In dat geval geldt op grond van artikel 47a Nb een aanhaakplicht bij de Natuurbeschermingswet. Er zal dan ook een NB-wet-vergunning aangevraagd worden. Je krijgt dan één vergunning met daarin de NB-wet-vergunning opgenomen.
Wanneer een aanhaakplicht bij de Natuurbeschermingswet geldt, is altijd de uitgebreide procedure (26 weken) op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Kortom, het zijn twee aparte vergunningen, maar wanneer je omgevingsvergunning aanvraagt dient de natuurbeschermingswet-vergunning aangehaakt te worden en is automatisch sprake van een lange procedure voor je omgevingsvergunning.

lonneke@tritium.nl            

Tritium Advies BV
Adviseurs in Bouwen, Milieu en Veiligheid
www.tritium.nl  
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.
OmgevingsWeb