OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - Omgevingsvergunning voor strafbaar feit verleend
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Omgevingsvergunning voor strafbaar feit verleend

 Post Reply Post Reply
Author
Stans View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stans Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Omgevingsvergunning voor strafbaar feit verleend
    Posted: 04 Juli 2016 at 17:22
In een op dit moment vigerend bestemmingsplan uit 1980 (2 bestemmingsplannen daarna vernietigd en een beheersverordening onverbindend verklaard) zijn bepaalde gronden bestemd voor agrarische doeleinden kategorie LW (agrarisch gebied van landschappelijke waarde), waar in de voorschriften is bepaald dat het verboden is om deze gronden te gebruiken of te doen gebruiken voor o.a. sport-, wedstrijd- of speelterrein, parkeerterrein, kampeer of caravanterrein. Overtreding van dit bepaalde wordt als strafbaar feit aangemerkt in de zin van artikel 59 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. 
Op basis van de nieuwe Wro artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 2 van de Wabo en artikel 4, lid 11 van Bijlage II van het Bor heeft de gemeente gemeend de aanvrager een omgevingsvergunning te kunnen verlenen op deze gronden te parkeren voor de duur van 10 jaar en voor drie maal per jaar. Onze inziens is hier nog steeds sprake is van een strafbaar feit en de vraag is dan ook of hier door politie of justitie tegen opgetreden kan worden. 
Back to Top
Lonneke_Tritium View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Mei 2016
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lonneke_Tritium Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Juli 2016 at 08:19
Beste Stans,
Met artikel 4, lid 11 bijlage II Bor kan men een omgevingsvergunning verlenen en daarmee tijdelijk afwijken van hetgeen in het bestemmingsplan staat. Middels het genoemde artikel kan men gronden en gebouwen tijdelijk (maximaal 10 jaar) anders gebruiken dan in het bestemmingsplan is toegestaan.
In de omgevingsvergunning dient de gemeente diverse aspecten af te wegen, maar als er geen gegronde bezwaren zijn kan men de vergunning afgeven. Het bestemmingsplan is ook al vrij oud, gedurende de jaren kan het beleid en kunnen inzichten veranderd zijn. De gemeente heeft een afweging gemaakt en vervolgens de vergunning afgegeven. Er is in dat geval geen sprake van strafbaar feit omdat men beschikt over een verleende vergunning.

Hopende je voldoende te hebben geļnformeerd. Voor meer informatie mag je me altijd mailen op lonneke@tritium.nl

Groetjes
Lonneke Michielsenlonneke@tritium.nl            

Tritium Advies BV
Adviseurs in Bouwen, Milieu en Veiligheid
www.tritium.nl  
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek