OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - wat mag en wat mag niet
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

wat mag en wat mag niet

 Post Reply Post Reply
Author
gonny View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gonny Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: wat mag en wat mag niet
    Posted: 18 April 2006 at 11:35

Hoi,

 

is er iemand die weet of je tijdens de bouw mag besluiten een kamer op te splitsen, of is er dan een nieuwe vergunning nodig?

Mag je zelf besluiten om het knieschot te verlagen als dit om de draagkracht kan, of is er dan een nieuwe berekening nodig of nieuwe vergunning?

Mag een architect de bouw stilleggen omdat hij het niet eens is met bovenstaande wijzigingen? (of zou dat alleen door de gemeente mogen)

Als er openslaande deuren komen in een erker ipv ramen (buitenmaten blijven gelijk), mag dat dan, of is hier ook een nieuwe vergunning oid voor nodig?

 

Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Stephanie View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 08 Februari 2006
Location: Netherlands
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stephanie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 April 2006 at 22:43

kamer opsplitsen, ja waarom niet.

knieschot verlagen. hoe weet je dat dat kan als er geen berekening uitgevoerd is?

Op basis van het tweede wel ja.

Openstaande deuren ipv ramen is een wijziging aan de gevel, dus daar heb je een lichte bouwvergunning voor nodig.

Gr. S

Back to Top
Bob View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 April 2006 at 11:10

Hou bij vraag 1wel rekening met de daglichttoetreding, minimale eis daglichttoetreding moet wel van toepassing zijn bij het type gebruiksfunctie.

 

 

Back to Top
Stephanie View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 08 Februari 2006
Location: Netherlands
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stephanie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 April 2006 at 21:55
tuurlijk, ook waar.
Back to Top
Martijn View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 04 April 2006
Location: Netherlands
Status: Offline
Points: 93
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martijn Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 April 2006 at 09:15

Denk niet dat je zomaar de gevraagde wijzigingen mag doorvoeren:

Het splitsen van een kamer levert twee ruimtes op die niet door de gemeente beoordeeld kunnen worden op het Bouwbesluit (daglicht, ventilatie, oppervlak, ed). Mag dus niet zo maar.

Het verplaatsen van dakgordingen zorgt ervoor dat je constructieberekening niet meer klopt. Ook dit mag niet zo maar. En idd: hoe weet je zonder een nieuwe berekening of dit wel kan??

Wijzigingen in de gevel mogen, zoals Stephanie al zei, sowieso niet doorgevoerd worden zonder nieuwe vergunning omdat het aanzichtswijzigingen betreft.

En ja, de architect mag de bouw stilleggen. En wel om twee redenen: 1. zijn ontwerp is intelectueel eigendom (en dat blijft het) en mag niet zomaar aangepast worden. 2. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor het juist, correct en volgens de vergunning bouwen van de woning!

Misschien moet je me sowieso iets uitleggen: is er niet gepraat over dit plan? Waarom nu van deze ingrijpende wijzigingen?

Met vriendelijke groet,

Martijn de Riet
MdR Advies
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.139 seconds.
OmgevingsWeb