OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - Mogen kelders indien niet in Bplan genoemd?
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Mogen kelders indien niet in Bplan genoemd?

 Post Reply Post Reply
Author
Adriaan2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Oktober 2016
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Adriaan2 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Mogen kelders indien niet in Bplan genoemd?
    Posted: 27 Oktober 2016 at 16:20
Een bestemmingsplan biedt ruimte voor een kleine horecafunctie (max 75m2 gebouw en max 4m hoog). Mag er dan ook een kelder onder worden gemaakt? Merk op dat regels in andere bestemmingsplannen in deze gemeente expliciet ruimte voor 3m diepe onderkeldering noemen. Het onderhavige bestemmingsplan zegt er echter niets expliciets over.

Edited by Adriaan2 - 27 Oktober 2016 at 16:20
Back to Top
Frank View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Frank Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oktober 2016 at 08:22
Voorzover mij bekend is een bestemmingsplan beperkend van aard. Oftewel het zegt wat de grenzen zijn of niet mag. Zoals vaak bij bouwhoogten en goothoogten een maximum gesteld is of door aanwijzen van een bestemming dat er (alleen) een woning gebouwd mag worden. M.i. als er niks geregeld is, dan mag het.
Back to Top
Johan Tromp View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Johan Tromp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Oktober 2016 at 08:52

Het bestemmingsplan geeft bouw- ( en gebruiks)mogelijkheden binnen kaders om de impact in de  (openbare) ruimte te reguleren. Een kelder heeft in mijn ogen geen invloed op de (openbare) ruimte (immers onder de grond). Wanneer het bestemmingsplan geen beperkingen heeft voor het ondergronds bouwen lijkt het dat er geen probleem is om hieraan medewerking te verlenen. Het is zaak om positief mee te denken met de aanvrager.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek