OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - afwijken van uit-te-werken bestemmingsplan
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

afwijken van uit-te-werken bestemmingsplan

 Post Reply Post Reply
Author
anDré Domburg View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anDré Domburg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: afwijken van uit-te-werken bestemmingsplan
    Posted: 24 November 2016 at 17:25
Om een bouwplan mogelijk te maken is het voornemen om af te wijken van het bestemmingsplan.
Er geldt een uit te werken bestemming, waarbij is bepaald, dat er niet voor de aangeduide gevellijn mag worden gebouwd. Om dit toch mogelijk te maken, wordt voorgesteld om dit te regelen met een afwijking. Nu lijkt er wel een bouwtitel te zijn (op grond van het bestemmingsplan), echter er is nog geen uitwerkingsplan vastgesteld.  Het plan eerst uitwerken en dan afwijken wil men liever niet.
Als er wordt afgeweken van het bestemmingsplan, hoe zit het dan met de uitwerkingsplicht? Of doet er dat niet toe?
Graag zie ik jullie reacties!
Back to Top
TP View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 November 2016 at 09:56
Hoi André,
De uitwerkingsplicht betekent alleen dat het bestemmingsplan uitgewerkt moet worden voor men vergunningen mag verlenen. Het is uiteraard de bedoeling geweest dat het bestemmingsplan uitgewerkt zou worden, anders was de haalbaarheid ook niet aangetoond toen het vastgesteld werd. Als dat echter niet gebeurt staat daarop geen sanctie, je kunt nu gewoon afwijkings- en herzieningsinstrumenten toepassen.
 
Let wel: een uit te werken woonbestemming is géén directe bouwtitel. Het is dus goed mogelijk dat in het moederplan nog niet alle onderzoeken etc zaten. Je kunt niet één op één uitgaan van een reeds aanwezige bouwtitel. Bovendien heb je dus ook geen plicht om deze initiatiefnemer te laten bouwen. Stel dat jullie als gemeente deze ontwikkeling liever niet hebben dan kun je prima nee verkopen en tzt een nieuw bestemmingsplan vaststellen waaruit de uitwerkingsplicht is geschrapt. In een dergelijk geval ben je niet eens planschade verschuldigd.
 
Groet
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek