OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - Herbouw bedrijfswoning met afwijkende inhoud
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Herbouw bedrijfswoning met afwijkende inhoud

 Post Reply Post Reply
Author
Marco View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Marco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Herbouw bedrijfswoning met afwijkende inhoud
    Posted: 31 December 2016 at 16:11
Situatie is als volgt.
Op een agrarisch bouwvak staat een boerderij, ca. 100 jaar oud het woongedeelte is de afgelopen 40 jaar niet meer bewoond maar wordt gebruikt als clubhuis voor een lokale vereniging. Het woonhuis heeft de bestemming bijeenkomstfunctie de bijbehorende schuren worden wel voor agrarische doeleinden gebruikt.

Fysiek verbonden met het woonhuis vd boerderij staat een bedrijfswoning, ca 80 jaar oud, met bestemming wonen welke nu wordt bewoond.

Oorspronkelijk, tot 50 jaar geleden, woonden er 3 gezinnen in beide woningen. Omdat ze fysiek met elkaar verbonden zijn en toegankelijk waren middels een tussendeur binnenshuis werd het als 1 woning gebruikt.

Huidige situatie:
De lokale vereniging heeft een nieuw onderkomen gevonden en de boerderij staat straks leeg.
De agrarische bedrijfsvoering blijft bestaan echter wel in een kleiner volume wat betekent dat er ook 2 agrarische schuren worden afgebroken.

De wens is nu als volg:
Beide gebouwen slopen en een nieuwe bedrijfswoning incl. bijgebouw neerzetten ter grootte van het aantal kuubs van de huidige bedrijfswoning en woonhuis van de boerderij tezamen.

Het volume wat dan ontstaat voor de nieuw te bouwen woning is dan wel groter dan in het bestemmingsplan is toegestaan.

In het bestemmingsplan is toegestaan: herbouw van een bedrijfswoning: met dien verstande dat de inhoud van een bedrijfswoning met bijgebouwen gezamenlijk maximaal xx kuubs bedraagt dan wel de bestaande grotere inhoud.
Dus bestaande inhoud mag teruggebouwd worden.

Het zijn overigens 2 aparte adressen/huisnummers.

Welke route conform welke artikelen zou ik het beste kunnen volgen om onze wens te verwezenlijken?
Alvast bedankt voor uw reactie.

Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Lonneke View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lonneke Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Janauri 2017 at 11:58
Beste Marco,

Het is me met bovenstaande informatie nog niet helemaal helder of hetgeen je wenst past binnen de regels van het bestemmingsplan. Je geeft aan dat het volume groter wordt, daarmee doet het vermoeden dat het niet past binnen het bestemmingsplan. In dat geval is het eerst van belang om de wens bij de gemeente voor te leggen met de vraag of ze bereid zijn medewerking te verlenen om af te wijken van het bestemmingsplan. Als ze daar positief tegenover staan, heb je twee mogelijke procedures:
1. Omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan. Hiervoor heb je een ruimtelijke onderbouwing nodig waarin de ruimtelijke relevante aspecten behandeld en afgewogen worden. Het kan zijn dat aanvullende onderzoeken nodig zijn (denk aan een flora en fauna onderzoek, vooral bij sloop bestaande bebouwing, maar bv ook een akoestisch onderzoek).
Met deze optie krijg je enkel toestemming hetgeen te realiseren wat in de ruimtelijke onderbouwing / omgevingsvergunning beschreven staat.
2. Bestemmingsplan. Er komt dat een nieuw bestemmingsplan voor uw perceel bestaande uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Hierin kan eventueel bepaalde flexibiliteit opgenomen worden (in overleg met de gemeente).

Wanneer je me de exacte locatie en wensen mailt (lonneke@tritium.nl) kan ik eventueel wat specifieker naar de locatie en bijhorend bestemmingsplan kijken (soms zijn er nog binnenplanse afwijkingsmogelijkheden opgenomen in de regels die men (lees: een leek) niet altijd direct ziet.
Indien één van bovenstaande opties aan de orde is, kunnen wij u hierbij ook van dienst zijn. Wij stellen zowel ruimtelijke onderbouwing als bestemmingsplannen op, inclusief de noodzakelijk onderzoeken.

Met vriendelijke groet,
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.
OmgevingsWeb