OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - advies
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

advies

 Post Reply Post Reply
Author
hugo View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hugo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: advies
    Posted: 03 Februari 2017 at 11:25
Mag 29m zonder vergunning bouwen, wil een tuinhuis van 28m2 plaatsen met daaraan vast een overkapping van 18m .
Is het mogelijk om het tuinhuis zonder vergunning te bouwen en de overkapping met vergunning of word dit als een geheel bouwwerk gezien ?
Optie is om eerst het tuinhuis te plaatsen en dan pas de aanvraag in te dienen voor de overkapping?

m.vr.gr Hugo

Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Hugo View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Hugo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Februari 2017 at 21:06
In mijn vorige post niet helemaal goed gerekend.

Onze tuin bestaat feitelijk uit twee percelen , perceel A met daarop het hoofdgebouw en perceel B met daarop een Goedemiddag .
schuurtje van 7m2. Perceel B betreft een kadastraal stuk met een oppervlakte van 200m2 wat doormiddel van een hek is verdeeld met de buren ieder 100m2 dit is in gebruik met een gebruiksovereenkomst zowel de buren als wij hebben zon overeenkomst( bij ons gaat het om 68 grond en 32 sloot in de overeenkomst) waarin is vastgelegd dat dit na 30 jaar stilzwijgend verlengd word. Ook is er het recht van koop voor 1 gulden en de rechten gaan over op een koper van de woning Het gedeelde wat wij in gebruik hebben bestaat uit 68m2 met bestemming wonen en 32m2 met bestemming verkeer volgens ruimtelijke plannen. De bestemming verkeer is overigens sloot , tijdens de bouw was er ooit sprake van een eventuele achterom daarom denk bestemming verkeer.De halve sloot en het talud moeten wij contractueel ook onderhouden
Nu willen wij op perceel B een wat groter tuinhuis plaatsen (de buren hebben op hun gedeelte al een ruime berging staan circa 25 jaar oppervlakte 24m2)
Na wat rekenwerk is er op perceel A nog vergunningsvrij 5,7m2 over. Maar zou ik de 68m2 van B bij het achtererfgebied van A tellen dan kom ik uit op 19,3 m2 vergunningsvrij Ik heb dus de 32m2 sloot/verkeer niet meegeteld , misschien dat de bestemming hiervan nog gewijzigd kan worden.
De vraag is mag je A en B optellen , er van uitgaan dat ik B dus aankoop en na (kadaster en notaris) dus sprake is van een nieuw perceel en 19.3 m2 vergunningsvrij ontstaat. ?
Andere mogelijkheid is om voor perceel B gewoon een vergunning voor een tuinhuis aan te vragen wat is dan de mogelijkheid mbt tot het te bouwen aantal m2 ? Maak dan geen kosten voor notaris en inmeten kadaster . Wel leges kosten dan voor de bouwvergunning.
Volgens het bestemmingsplan mag er 70m2 gebouwd worden nu is er op A al 57m2 aan bijbehorende bouwwerken dus blijft er na samenvoegen A en B feitelijk maar 13m2 over als ik het goed gelezen heb gaat het vergunningsvrij boven het bestemmingsplan omdat dit er dan niet aan te pas komt?
Het schuurtje dat op perceel B staat van 7m2 (staat er al 25 jaar) word afgebroken , het lijkt mij dat er dan geen bijbehorend bouwwerk meer is (indien A en B word samengevoegd) en derhalve dan ook geen m2 in mindering gebracht hoeven te worden hier ben ik van uit gegaan bij mijn berekeningen. Wat is de invloed als perceel B apart blijft en hier een omgevingsvergunning word aangevraagd ?
Perceel B grenst ligt wel geknikt tov van perceel A weet niet of dit nog van invloed is tevens zou de achterzijde van perceel B gaan grenzen aan een sloot (zit wel bestemming verkeer op) maar is al 30 jaar sloot .
Mvrgr Hugo
Back to Top
Teunis View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Teunis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Februari 2017 at 09:39
Hugo, volgens mij veel te ingewikkeld om hier te bespreken. Mijn advies: ga naar de gemeente, reserveer een uur en dan hoor je van hen of het kan. In algemene zin kan vergunningsplichtig gecombineerd worden met vergunningsvrij. Uitgaande van je eerst aanzet. Een luifel aanvragen is natuurlijk een vreemd ding. Of dat welstandstechnisch goed gaat weet ik niet. Als je eerst het vergunningsvrije deel bouwt, moet je opletten of je dan nog wel vergunningsvrij kunt bouwen. Tijdvolgordelijkheid is soms van invloed. M.i. in overleg met de gemeente gaan.
Back to Top
Teunis View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Teunis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Februari 2017 at 09:41
..........of je dan nog wel vergunningsplichtig kunt bouwen....... Bedoel ik.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.
OmgevingsWeb