OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - Daknokhoogte - openbaar toegankelijk gebied
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Daknokhoogte - openbaar toegankelijk gebied

 Post Reply Post Reply
Author
Barb View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Barb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Daknokhoogte - openbaar toegankelijk gebied
    Posted: 08 Maart 2017 at 22:37
Hallo,

hopelijk kan iemand ons hier verder helpen. Wij willen een bijgebouw realiseren en de afmetingen binnen de eisen van de BOR, bijlage 2, artikel 2, lid 3. Het enige wat voor ons onduidelijk is of de verplichting van een schuin dak ook geldt voor de perceelsgrens aan een openbaar toegankelijk gebied.

Achter ons perceel loopt namelijk een stuk groen wat openbaar toegankelijk is. Wij blijven hier sowieso 1 meter vanaf, maar moeten wij in die gevel ook een schuin dak aanbrengen of geldt deze eis alleen voor aangrenzende perceelsgrenzen met een woonbestemming?

Alvast bedankt!
Back to Top
Dirk View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dirk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Maart 2017 at 09:43
Als je de berging hoger dan 3 meter gaat maken dan kan dat onder artikel 2 lid 3 waarschijnlijk alleen met schuin dak (hangt even af van de hoogte en afstand van erfgrens).

Heb je ook al naar artikel 3 lid 1 gekeken? Als het bijgebouw past in het bestemmingsplan kun je maximaal tot 5 meter hoog zonder schuin dak..
Back to Top
Barb View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Barb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Maart 2017 at 23:03
Het bouwwerk wordt inderdaad hoger dan 3 meter en er komt een zadeldak op, zodat er naar het aangrenzende perceel met woonbestemming voldaan wordt aan de bepaling. De vraag die rest is pf er ook een soort wolfseind op moet richting het openbar toegankelijk gebied.

Ik ga me iig verdiepen in artikel 3, bedankt voor de tip! Er is overigens op dit moment nog geen bestemmingsplan van kracht, het valt nog onder artikel 19.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek