OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - bestemmingsplan wijzigen vakantiewoning
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

bestemmingsplan wijzigen vakantiewoning

 Post Reply Post Reply
Author
Jessi View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 April 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jessi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: bestemmingsplan wijzigen vakantiewoning
    Posted: 19 April 2017 at 08:51
Wij zijn geïnteresseerd in een woning die op dit moment wordt gebruikt als vakantiewoning voor verhuur. De gemeente staat er positief tegenover om het bestemmingsplan te wijzigen naar wonen. Wat is de doorlooptijd en zijn de kosten van een dergelijke procedure. Wie moet die aanvraag indienen?
Back to Top
Cynthia van der Mark View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Maart 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cynthia van der Mark Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 April 2017 at 09:34
Op een bestemmingswijziging is de uitgebreide procedure van 6 maanden van toepassing en daarnaast zijn aan een dergelijke bestemmingswijziging vaak hoge legeskosten verbonden.
Er bestaan echter ook een aantal mogelijkheden om af te wijken van het bestemmingsplan. Een van deze mogelijkheden betreft de kruimelregeling. Het moet gaan om een gebouw binnen de bebouwde kom. De kruimelregeling is een verkorte procedure van 8 weken, waarmee u een vergunning kunt krijgen om af te wijken van het bestemmingsplan. Vanwege de korte proceduretijd en de vaak lage legeskosten is de kruimelregeling een zeer gunstige mogelijkheid om een pand in afwijking van het bestemmingsplan te gebruiken.
Back to Top
PM View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mei 2017 at 15:33
In aanvulling op de reactie van Cynthia van der Mark:
Let er op dat bij het toepassen van de kruimelregeling ook een ontheffing wordt verleend voor de omliggende gronden. Anders ontstaan er problemen bij het plaatsen van een bijgebouw.
Back to Top
T. Sintemaartensdijk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Maart 2017
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote T. Sintemaartensdijk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mei 2017 at 17:15
Beste Jessi,
U moet de bestemmingswijziging in gang zetten. Voor het wijzigen van een bestemmingsplan, bestaan de volgende twee mogelijkheden:
-     de mogelijkheid om een omgevingsvergunning met een grote buitenplanse afwijking te verzoeken
-     de mogelijkheid om nieuw bestemmingsplan te verzoeken. Dit kan een postzegelbestemmingsplan zijn. Een postzegelbestemmingsplan is een bestemmingsplan voor een heel klein gebied, bijvoorbeeld één of enkele percelen.
Op beide mogelijkheden is de uitgebreide procedure van 6 maanden van toepassing. Verder zijn aan een bestemmingswijziging vaak hoge legeskosten verbonden. De precieze kosten staan vermeld in de gemeentelijke legesverordening en kunnen per gemeente verschillen.
Een bestemmingswijziging kan worden ingediend door de eigenaar van het betreffende perceel of door een toekomstige koper.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.062 seconds.

       

OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek