OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - Th. isolatie inwendige scheidingsconstructie
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Th. isolatie inwendige scheidingsconstructie

 Post Reply Post Reply
Author
Bouwbesluit Art5.3.5 View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bouwbesluit Art5.3.5 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Th. isolatie inwendige scheidingsconstructie
    Posted: 07 Juni 2017 at 12:21
In het bouwbesluit 2012 is opgenomen onder artikel 5.3 sub 5:
Een inwendige scheidingsconstructie die de scheiding vormt tussen een verblijfsgebied, een toiletruimte of een badruimte, en een ruimte die niet wordt verwarmd of die wordt verwarmd voor uitsluitend een ander doel dan het verblijven van personen, heeft een volgens NEN 1068 bepaalde warmteweerstand van ten minste de in tabel 5.1 gegeven waarde. (4,5W/m2.K)

En in de toelichting:
Het vijfde lid geldt voor een binnenwand tussen een verblijfsgebied, toilet- of badruimte en een onverwarmde ruimte, althans niet verwarmd voor personen, zoals bijvoorbeeld een serre of een broeikas (dit zijn zogenoemde functieruimten, zie de toelichting op artikel 1.1 van het Bouwbesluit 2012). De Rc-waarde hiervoor is eveneens aangescherpt van 3,5 naar 4,5 mē.K/W. Bij het bepalen of de binnenwand aan de Rc-waarde voldoet moet zowel rekening gehouden met aansluitende constructieonderdelen als met positieve effecten van de aansluitende (onverwarmde) ruimte.

Situatie 1):
In een woonhuis wordt de zolder niet toegekend aan een verblijfsgebied. De zolder is een onverwarmde ruimte of verwarmde ruimte voor uitsluitend een ander doel dan het verblijven van personen.
Toch wordt de tussenvloer tussen badkamer en slaapkamers naar de zolder niet voorzien van thermische isolatie.
1a) Is dit correct volgens de regelgeving?
1b)En waarom zou dit niet of wel correct zijn?

Situatie 2):
Bij een woongebouw grenzen de appartementen aan een centrale verkeersruimte. Deze gemeenschappelijke verkeersruimte wordt niet verwarmd of wordt verwarmd voor uitsluitend een ander doel dan het verblijven van personen doordat dit geen verblijfsgebied is maar een verkeersruimte.
Toch wordt de appartementscheiding tussen badkamer en slaapkamers naar de gemeenschappelijke gang voorzien van thermische isolatie conform art 5.3.5 met eventueel een gelijkwaardigheid berekening om een lagere isolatiewaarde toe te passen wegens het positief effect van de onverwarmde ruimte.
2a) Dient deze Woningscheiding naar de centrale gang voorzien te worden van thermische isolatie?
2b) Waarom wel of juist niet?


3) Wat is het verschil tussen de situatie bij vraag 1 zolder en vraag 2 centrale verkeersruimte?

p.s. in beide situaties vallen de onverwarmde ruimten binnen de thermische schil van de EPC begrenzing.
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.
OmgevingsWeb