OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - Vergunningsvrije opties na vergunningverlening
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Vergunningsvrije opties na vergunningverlening

 Post Reply Post Reply
Author
Verkuijlen View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 November 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Verkuijlen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vergunningsvrije opties na vergunningverlening
    Posted: 28 November 2017 at 08:38
Er is een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 8 rijtjeswoningen. De woningen zijn gebouwd met een paalfundering. Tijdens de controle van het palenplan blijkt dat bij sommige woningen vergunningsvrije opties (aanbouw achterzijde)zijn toegepast. Deze opties leiden ertoe dat het palenplan anders wordt uitgevoerd (ook onder de vergunde woning). Ook de vergunde berekeningen Bouwbesluit (EPC, ventilatie, daglicht etc.) zijn niet meer correct.
Welke acties dienen nu te gebeuren?
- Nieuwe omgevingsvergunning inclusief opties?
- Alleen aanleveren revisietekeningen en berekeningen totale constructie en/of aangepaste berekeningen Bouwbesluit (EPC, ventilatie, daglicht etc.)?
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
Teunis View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Teunis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 November 2017 at 16:39
Vergunningsvrij is vergunningsvrij. Je kunt niets eisen. Lastig vraagstuk van de bewijslast, dat het voldoet aan de regels, blijft over. Vergunningsvrij is namelijk niet regelvrij. Wij tillen er inmiddels niet meer zo zwaar aan. Nu zie je het namelijk nog bij de controle van, in jullie geval, het palenplan. Als de gemeente weg is (arme BAG medewerker) wordt er vervolgens weer naar hartenlust geklust en uitgebouwd. Of het dan allemaal nog voldoet. Conclusie: niet controleerbaar en handhaafbaar. Welke wethouder gaat hierop nog handhaven na een paar jaar als het 'ontdekt' wordt. En wat ontdek je dan, we hebben de handen al vol aan het vraagstuk of het vergunningsvrij is en zo niet? Of het alsnog vergund kan worden. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat bij een verbouw er een collega naar de (oude, bij het hoofdgebouw noodzakelijke) EPC berekening kijkt en denkt wat de gevolgen van de uitbreiding voor de EPC zijn.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.
OmgevingsWeb