OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - NUTS voorzieningen
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

NUTS voorzieningen

 Post Reply Post Reply
Author
Maartje View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Maartje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: NUTS voorzieningen
    Posted: 06 December 2017 at 16:56
Wij zijn aan het kijken naar een bouwkavel in een buitengebied. Momenteel is dit een weiland, en er liggen dus geen (NUTS) voorzieningen. De grond wordt gekocht van een particulier, en deze heeft te kennen gegeven dat de koper zelf verantwoordelijk is voor aansluitingen op gas, water en stroom. Riolereing wordt wel door de verkoper geregeld (en betaald).

De bouwkavel ligt op een landgoed, aan een weg die (deels onverhard) doorloopt, maar niet toegankelijk is voor doorgaand verkeer. Met andere woorden, fietsers en wandelaars kunnen wel door, gemotoriseerd verkeer mag niet door. De NUTS voorzieningen moeten van zo'n 600 meter weg komen, vanaf een openbare weg die net buiten het landgoed ligt.

De eerste offerte bij Eneco is inmiddels opgevraagd, en komt neer op 59.000 euro voor een stroomaansluiting. Dit is dus op basis van de afstand tot het hoofdnet dat zo'n 600 meter verderop ligt.

Nu hebben we gehoord dat, indien een bouwkavel aan een openbare weg ligt, de NUTS bedrijven zelf de kosten van het doortrekken van de voorzieningen tot aan de kavelgrens moeten dragen, en dat alleen de aansluiting van de kavel zelf voor onze rekening zou moeten komen. Weet iemand hier meer over? Hoe komen we er achter of deze weg inderdaad een openbare weg is? En waar staat (eventueel) vastgelegd dat NUTS voorzieningen voor rekening van de NUTS bedrijven moeten worden doorgetrokken?

Alvast bedankt voor alle hulp!
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
e.s. View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote e.s. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 December 2017 at 12:00
Beste Maartje.

Ik denk dat de informatie die u gehoord heeft niet juist is. Zover mij bekend worden de aansluitkosten namelijk niet berekend vanaf de openbare weg maar worden deze berekend aan de hand van de afstand het dichtstbijzijnde aansluitpunt op het netwerk en de meterkast in huis.

Tot max. 25m. wordt een vaststaand een vast bedrag gehanteerd. Wanneer de afstand groter is wordt een meerprijs berekend per meter. Daarnaast kunnen daar nog kosten bijkomen. Dit is bv. het geval wanneer er een aanpassing aan het netwerk nodig is(capaciteit)of het plaatsen van een (extra)nodig is.
Back to Top
e.s View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote e.s Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 December 2017 at 12:02
Ontbrekende woord in mijn vorige reactie is: straatkast
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.
OmgevingsWeb