OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek
  New Posts New Posts RSS Feed - Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing

 Post Reply Post Reply
Author
Martine View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Juli 2018
Location: Voorthuizen
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing
    Posted: 15 Juli 2018 at 21:07
Hallo,

Momenteel bezitten we een kavel van 8300 m2 in het buitengebied, waarop op een gedeelte (woonbestemming) ons huis, een grote schuur en een bakhuisje staan (los van elkaar met tussenliggende afstanden van ongeveer 5 meter).

Nu hebben we daarbij twee velden. Dat is leuk voor een hobbyboer of iemand met paarden, maar wij doen er verder niet zo heel veel mee. Een inventariserend gesprek met de gemeente heeft opgeleverd dat er zoiets is als een gebiedsvisie functieverandering woningen, met een zogenaamd kansenplan (in het kader van landschappelijke inpassing).

Bij de gemeente kunnen we een vooronderzoek aanvragen dat dan eventueel in het kansenatelier besproken kan worden.

We weten dat er binnen de gemeente een tekort is aan kavels voor woonhuizen in de categorie vanaf 500.000 euro. Tevens wil de gemeente minder agrarische activiteit en hebben we bij buren in de omgeving (die voorheen een agrarisch bedrijf hadden) gezien dat er kavels zijn gesplitst waarop nu woonhuizen worden gebouwd. Ons idee is om ons kavel dan te splitsen in meerdere kavels waarop dan nieuwbouw kan worden gebouwd. Een wisselgeld optie zou kunnen zijn dat we een deel van het kavel dan terug geven aan de natuur.
Kan iemand mij vertellen of dit kans van slagen heeft en hoe je zoiets (zon vooronderzoek) op een kansrijke wijze aanpakt?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.OmgevingsWeb OmgevingsWeb Boek