OmgevingsWeb
  New Posts New Posts RSS Feed - Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing

 Post Reply Post Reply
Author
Martine View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Juli 2018
Location: Voorthuizen
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Martine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kavel splitsen buitengebied voor bebouwing
    Posted: 17 Juli 2018 at 11:46
Hallo,

Momenteel bezitten we een kavel van 8300 m2 in het buitengebied, waarop op een gedeelte (woonbestemming) ons huis, een grote schuur en een bakhuisje staan (los van elkaar met tussenliggende afstanden van ongeveer 5 meter).

Nu hebben we daarbij twee velden. Dat is leuk voor een hobbyboer of iemand met paarden, maar wij doen er verder niet zo heel veel mee. Een inventariserend gesprek met de gemeente heeft opgeleverd dat er zoiets is als een gebiedsvisie functieverandering woningen, met een zogenaamd kansenplan (in het kader van landschappelijke inpassing).

Bij de gemeente kunnen we een vooronderzoek aanvragen dat dan eventueel in het kansenatelier besproken kan worden.

We weten dat er binnen de gemeente een tekort is aan kavels voor woonhuizen in de categorie vanaf 500.000 euro. Tevens wil de gemeente minder agrarische activiteit en hebben we bij buren in de omgeving (die voorheen een agrarisch bedrijf hadden) gezien dat er kavels zijn gesplitst waarop nu woonhuizen worden gebouwd. Ons idee is om ons kavel dan te splitsen in meerdere kavels waarop dan nieuwbouw kan worden gebouwd. Een wisselgeld optie zou kunnen zijn dat we een deel van het kavel dan terug geven aan de natuur.
Kan iemand mij vertellen of dit kans van slagen heeft en hoe je zoiets (zon vooronderzoek) op een kansrijke wijze aanpakt?
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
wielklem View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Mei 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wielklem Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Mei 2019 at 14:02
hoi Martine,

Mooie omgeving en jouw plan heeft over het algemeen wel kans van slagen.
Maar er is binnen de Gemeente Barneveld wel een addertje onder het gras.
Voorthuizen en omliggende dorpen hebben ook nog te maken met een open doorzicht karakter. praktisch wil de gemeente het zicht via open velden (binnen bebouwde kom) graag behouden en kan het lastig zijn om een dergelijk project ook door te zetten.
Voorbeeld (zelf mee te maken gehad);
Agrarisch perceel van 4500m2 binnen de bebouwde kom aan de rand van het dorp. Wij wilden daar graag bouwen, net als velen eerder al op andere percelen gedaan hebben. Bij vooronderzoek en vooroverleg bleek dit absoluut niet mogelijk omdat het open karakter dan zou worden aangetast.
dus helaas, geen bouw voor ons.

informeer even goed bij de gemeente Barneveld of men er uberhaubt voor open staat, anders heeft ook een vooronderzoek geen zin (zonde van de kosten).Edited by wielklem - 03 Mei 2019 at 14:03
try reading the manual once.....
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.
OmgevingsWeb