Print Page | Close Window

1 perceel twee bestemmingen

Printed From: Omgevingsweb
Category: Omgevingsrecht, Wabo, Wro, enz.
Forum Name: Bestemmingsplannen, Wro, afwijkingsprocedures
Forum Description: Vragen over bestemmingsplannen, ontheffingen, Bro, projectbesluiten, e.d.
URL: http://forum.omgevingsweb.nl/forum_posts.asp?TID=2587
Printed Date: 23 Juli 2019 at 04:54
Software Version: Web Wiz Forums 11.03 - http://www.webwizforums.com


Topic: 1 perceel twee bestemmingen
Posted By: marcelbuikema
Subject: 1 perceel twee bestemmingen
Date Posted: 13 September 2017 at 14:25
Beste lezers,

Wij zijn woonachtig in het Noorden van het land en hebben i.v.m. gezondheidsredenen de keus gemaakt om een deel bij het huis te willen aanbouwen.
Nu zitten wij met het probleem dat ons perceel ca.2.500m2 groot is alleen hier rusten twee verschillende bestemming op. Namelijk een deel wonen en het andere deel betreft agrarische. In het verleden hebben wij met de gemeente om tafel gezeten en hebben wij toestemming gekregen om op het agrarische gedeelte een schuur/loods te bouwen die vergunningsvrij is gebouw.
Nu zijn wij voornemen om de bestaande woning uit te breiden en om hier ca. 100m2 bij aan te bouwen. Nu ontstaat het probleem dat er klein deel van de aanbouw op een stuk van het perceel komt waar een agrarische bestemming op rust. Zijn hier nog mogelijkheden voor zonder dat direct het bestemmingsplan gewijzigd hoeft te worden met alle kosten van dien?

Helaas ik krijg de tekening niet geuploadReplies:
Posted By: Guests
Date Posted: 14 September 2017 at 11:44
Er zou medewerking kunnen worden verleend met een zogenoemde kruimelafwijking. Deze staan vermeld in bijlage 2, artikel 4 van het besluit omgevingsrecht. Lid 1 van dit artikel is passend bij jullie situatie. De procedure voor deze afwijking is 8 weken, met mogelijkheid om 6 weken te verlengen. Het scheelt aanzienlijk in de legeskosten t.o.v. een bestemmingsplanwijziging. Het beste is om aan jullie gemeente te vragen of jullie plan met een kruimelafwijking kan worden verleend.


Posted By: marcelbuikema
Date Posted: 18 September 2017 at 08:26
Bedankt voor deze informatie. Ik ga eens kijken wat hierin de mogelijkheden zijn richting de gemeente. Daarnaast wil ik proberen om de maten de laten vaststellen door de gemeente. De website ruimtelijkeplannen waar de bestemmingsplannen te zien zijn geven geen betrouwbare maten weer helaas. Laat de gemeente op het perceel maar een streep zetten of piketpalen plaatsen.Posted By: Franros
Date Posted: 01 Februari 2018 at 14:34
Hallo


Posted By: Franros
Date Posted: 02 Februari 2018 at 11:22
Beste ,
Hebt U al gekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl , daar staat n.l. de kleur vd percelen opgetekend welke bestemming erop zit, het is maar een tip
GroetPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk